sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ihan paras kaakku

Pyylevä täällä terve!

Olen elossa ja voin pyylevästi, mutta en ole ehtinyt bloggaamaan kaikilta työkiireiltäni. Työnarkomaanille kokopäivätyö on aika vaarallinen konsepti.

Olen kuitenkin kokkaillut ja leivoskellut sitä sun tätä, mutta luomukseni eivät ole juurikaan kohdanneet kameraa tai ainakaan kameraa päivänvalossa. Eilen tein poikkeuksellisesti lämmintä ruokaa: perunamuusia, josta tuli liisteriä (muistui taas mieleen miksi olen korvannut perunamuusin kukkakaalimuusilla aikaa sitten) ja semihyviä pihvejä ja keitin kaveriksi parsakaalia. Lämmin ruoka on aina yhtä jännä kokemus. Kuvamuotoista todistusaineistoa en tarjoile. Liisterimuusi ei ollut järin esteettinen näky.

Tänään heittäydyin kakkulinjalle. Eräs Kirjakahvila-ajoilta tuttu supersuosikkini sattui silmään Yllin kyllin -kirjasta. Olen haaveillut monesti tästä nimenomaisesta herkusta tietämättä tarkalleen, mitä se sisältää. Onnellinen kohtaaminen Yllin kyllin -kirjan sivulla 118 paransi ennestäänkin mainiota sunnuntaipäivääni suuresti. Kirja on muuten huippu! Omistan tasan kaksi opusta ruoanlaitosta ja Yllin kyllin on se, jota käytän kun osallistun seuraavaan Ravintolapäivään. Ai miksi? No koska kirjassa on ohjeista versiot myös 20:lle ja 100:lle! Siistiä!



Takaisin kakkulinjalle. Sunnuntain tai oikeastaan minkä tahansa päivän ehdoton pelastaja tulee tässä!



PERSIKKAPIIRAS
also known as se kakku, jonka ansiosta Pyylevä alkoi sietää kookosta

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g margariinia
0,5 dl maustamatonta jukurttia

Täyte:
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jukurttia
2 dl vispiä
1 dl kookoshiutaleita
1 prk säilykepersikoita

Huomatkaa kiihkeä suhtautumiseni pelkkään kuvaan.

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon margariini. Lisää lopuksi jukurtti.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina jauhotetuin käsin vuokaan. Laita vuoka kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset persikoita lukuun ottamatta kerman joukkoon. Lisää täyteseos hyvin jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja koristele valutetuilla persikoilla.

Taustalla salainen kissa-agentti!

Lienee sanomattakin selvää, etten noudattanut ohjetta orjallisesti. Lopputulos kelpaa kuitenkin meikä-Pyylevälle paremmin kuin hyvin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti