maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tofuburger

No nyt kyllä! Pyylevä tässä terve!

En ole ehtinyt bloggailla, koska on ollut kiire tehdä töitä ja hankkia sosiaalinen elämä. En ole myöskään liiemmälti ehtinyt syödä, joten nyt kun ehdin, niin karkasi käsistä.

Kävin pulahtamassa kesän ekat uimahommat ja sitten ajattelin hampurilaisia. Mitään ei ollut tehtävissä: Hampurilaisia oli saatava.

Tämä nyt ei oikeastaan ole edes resepti, koska en varsinaisesti valmistanut mitään itse. Kerronkin siis vain, miten hampurilaisen saa kasaan mahdollisimman helposti.

TOFUBURGER FOR DUMMIES

Jos olet viitseliäs, leipaiset sämpylöitä. Jos et, ostat kaupasta jotain superhyvää - itse käännyin Pesolan rouhesämpylöiden puoleen.

Täytteeksi tarvitset tietenkin tofua. Nopsakka marinadi maustaa tofun kauppareissun aikana, kunhan marinadi muodostuu litkusta, jossa on 1/3 soijakastiketta ja 2/3 vettä sekä tolkuttomasti mausteita. Tofut paistetaan rapsakkaiksi paistinpannulla sillä aikaa, kun uunissa möllöttää oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustetut munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet. Uunipaistamisen loppuvaiheessa sämpylät, joiden päälle on viskattu pari siivua vegaanista juustoa, heitetään hetkeksi uuniin. (Itse käytin juustona surkeahkoa Cheezlyä, joka tosin toimi sulaneena aika hyvin.) Sitten vaan kasataan upea torni näistä aineksista! Sohaistaan mukaan vähän punasipulia, salsaa ja tomaattiviipaleita sekä salaattia.

Aijai!



Katsokaa nyt! Voisin elää tofuburgereilla! Kävisin aina välillä pulahtamassa jossain kuopassa ja sitten söisin taas tofuburgerin.



Terveisin: Ei järin ansiokas bloggaaja Pyylevä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti