keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Soijasuikaleinho

Myöhäisiltaa Pyylevän ajatushautomosta!

Meikä-Pyylevä vihaa soijasuikaleita. Ne ovat nuljuja ja lihamaisia. En ole käyttänyt soijaa suikalemuodossa ruokavaliossani oikein koskaan. Päätin kokeilla vielä kerran.

Tilasin Vegetukusta yksiä tiettyjä suikaleita. Ohjeen mukaisesti keitin suikaleita ensin 15 minuuttia ja sitten paistoin ne. Ne näyttivät kastemadoilta. Olin varma, että soijasuikaleinhoni ei tule selättymään.

Tarinankerronnallisesti nyt seuraa ennalta-arvattava käänne: Tietenkin jouduin toteamaan, että suikaleet voivat olla hyviä. Paistoin suikaleet rapeiksi kikkaroiksi ja maustoin grillausmausteella ja pippurilla. Tekaisin suikaleiden kaveriksi Nordic Milkfreedom -sarjan maustetusta ruokakermasta, sipulista ja pinaatista soosin ja keitin spagettia kaveriksi. Kelpo setti.

Suikaleet kuitenkin kaipaavat enemmän makua. Mitä te teette suikaleillenne? Keitättekö ne mausteliemessä? Vai marinoitteko keittämisen jälkeen?

Suikale-gallup 2012 kiittää vastauksista!

6 kommenttia:

  1. Itse keitän suikaleet kasvisliemikuution kera kattilassa. Ei se makua yksinään pelasta mut helpottaa maustamista. Pannulla lisään viel kaikkia masteita ja paistan rapsakoiks korpuiks. Ja hyvää on. :)

    VastaaPoista
  2. Soyappetitin suikaleiden pussissa olevasta stroganoff-ohjeesta tulee todella hyvää! En nyt muista onko se valmiiksi vegaaninen, mutta eipä se ole vaikeaa muuttaa kerma yms. oikeanlaisiksi.. Joo, suikaleet on kyllä todella haasteellisia, ne on musta kanssa ollu aina aika ällöjä. Mutta ton strogiksen myötä opin pitämään niistä, ainakin yhdessä muodossa. Suosittelen siis!

    VastaaPoista
  3. Soijasuikaleet on parhaita! (Tai ainakin Reformin on) Soijarouheesta en sitten oikeen välitä. Oon tylsä ja käytän vaan kahta Chocochilin blogista lainattua marinaadia: currytahnamössö ja tomaatti-chili-öljymarinadi. Eka toimii pastan kans ja toinen tortillan välissä. Mausteita marinadeihin saa lykätä mukavasti että maku vissiin tarttuu. Molemmissa tapauksissa vaan ekaks kasviliemessä keittäminen.

    VastaaPoista
  4. Mää liota mausteliämes ja paista sipuli kans. Sit mää heitä lopuks viä sualaa pääl ja syä ne useimmite perunoitte kans. Maistuu iha unelmalt.

    T: Anonyymi kissahullu

    VastaaPoista
  5. Soijasuikaleet on ongelmallinen meidänkin taloudessa nimenomaan maun ja koostumuksen kannalta (rakenne kuulemma liian sienimäinen ja maku mitäänsanomaton). Kerran kuitenkin onnistuttiin muistaakseni jotenkin niin, että keitettiin suikaleet ensin kanaliemikuution, roiman curryn, kurkuman ja chilin kanssa ja valutettiin kunnolla. Sitten kuullotettiin sipulia, valkosipulia ja (jälleen) currya öljyssä, jonka jälkeen nakattiin suikaleet kuumalle pannulle ja paahdettiin rapsakoiksi. Currysta täytyy kyllä pitää jos meinaa tehdä tällä ohjeella. Mutta mun mielestä se paahtaminen on soijasuikaleiden valmistamisen juju, saa vähän kivemman rakenteen.

    VastaaPoista
  6. Kasvisliemessä keittämisen jälkeen suikaleita kannattaa painella kuivemmiksi siivilässä. Sitten vasta marinadi/paisto. Ei tule niin ällövetisiä.

    VastaaPoista