maanantai 23. huhtikuuta 2012

Salaattihommissa

Pyylevän salaattibaarista terve!

Noukin lounasta ajatellen salaattia ja kesäkurpitsan kaupasta mukaani. Kotona jääkaapista löytyi tofua ja paprikaa. Lähinnä näistä aineksista koottu jumalainen salaattikokemus sulostutti maanantaipäivääni. Alla olevista määristä tuli iso kulhollinen, sanoisin että ainakin neljälle piisaa tällä määrällä. Koska omalla kohdallani salaatinvalmistusaika oli rajallinen (kyse oli lounastunnista), marinoin tofun pikapikaa pelkässä soijakastikkeessa, pieneksi kuutioituna maku tarttui muutamassa minuutissa. Koko salaatin valmistaminen tällä menetelmällä vei ehkä vartin. (Perusmarinadin ohje löytyy tästä merkinnästä.)


Tofusalaatti

ruukku jääsalaattia
pari kourallista rucolaa
pari kourallista punasalaattia
200g tofua marinoituna
puolikas kesäkurpitsa
pieni paprika
kourallinen auringonkukansiemeniä
seesamiöljyä
mustapippuria

Kuutioi tofu ja paista se pannulla rapeaksi. Leikkaa juustohöylällä ohuita suikaleita kesäkurpitsasta ja paista ne lähes kuivalla pannulla. Pilko paprika pieniksi paloiksi.

Revi salaatit sopiviksi riekaleiksi, heitä joukkoon auringonkukansiemenet, paprikat, hieman jäähtyneet tofut ja kesäkurpitsat ja sekoita. Lopuksi lorauta joukkoon seesamiöljyä ja rouhi mukaan mustapippuria. Sekoita ja syö!

Itse paahdoin leivänpaahtimella euroshopperin pitaleipää ja heitin salaattia sen väliin. Oli nannaa. Kuvassa jumalainen lounaani tosin näyttää pikaruoka-annokselta, pöh!

Ps. Seesamiöljy on aivan uskomattoman hyvää. Kehrään jo pelkästä ajatuksesta. Taidanpas mennä takaisin salaattikulhon äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti