maanantai 9. tammikuuta 2012

Karkkikauppa

Pyylevä täällä hei!

Päivänä eräänä ryhdyin uudelleen karkkitehtailemaan. Olin jopa ostanut konvehtivuokia, jotka tosin unohdin sitten kuitenkin kaupan kassalle. Harmistuksestani huolimatta aloin ahkerasti sulattaa kookosrasvaa.

Etualalla mantelisuklaapalat, takana riisimurokarkki.

Koska kookosrasvapitoiset konvehdit eivät olleet meikälle tuttuja entuudestaan, meni vähän kokeiluksi (ohjeet sen mukaiset). Tein kolmenlaisia karkkeja: mariannesuklaata, mantelisuklaata ja riisimurosuklaata.

KONVEHDIT

1 osa kookosrasvaa
2 osaa suklaata
maun mukaan "täytteeksi" esim. mantelirouhetta, mariannemurskaa, kuivattuja marjoja

Sulata kookosrasva kattilassa. Heitä mukaan suklaa rouheena / pieninä paloina ja sulata sekin. (Varovasti, suklaa palaa kovin helposti pohjaan!) Sekoita tasaiseksi. Kippaa konvehtivuokiin (tai improvisoi levyksi jollakin leivinpaperiviritelmällä) ja viskele päälle "täytteet".
Jäähdytä jääkaapissa.

Itse tein mantelisuklaasta levyn leivinpaperin ja matalan uunivuoan avulla. Toisin sanoen kippasin ohuen kerroksen massaa pieneen uunivuokaan leivinpaperin päälle ja ripottelin pinnalle runsaasti mantelirouhetta. Levy oli niin ohut, että jäähtyi jääkaapissa puolessa tunnissa. Sitten leikkasin siitä kivan kokoisia palasia.

Mariannekarkit tein hammasta purren taas niihin pirun muffinssivuokiin. Kaadoin vuokien pohjalle ohuesti suklaaseosta ja heitin päälle kasan mariannerouhetta. Nämäkin jähmettyivät jääkaapissa hetkessä.

Astetta useampi ainesosa vaadittiin riisimurokarkkeihin, jotka myös osoittautuivat koemaistajien suosikiksi.

RIISIMUROKARKIT

50 g kookosrasvaa
3-4 palaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl riisimuroja

Sulata kattilassa kookosrasva ja lisää sitten joukkoon suklaapalat, sulata varovasti. Voit ottaa kattilan pois levyltä. Sihtaa sitten joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Seoksen tulisi tässä vaiheessa olla hyvinkin juoksevaa. Heitä joukkoon riisimuroja sen verran, että saat ne kieriteltyä seoksessa. Nostele koko komeus joko lusikalla pikkuvuokiin tai kippaa leivinpaperille levyksi. Pistä jääkaappiin jäähtymään. Jos teit levyn, leikkaa karkki jäähdytyksen jälkeen sopiviksi suupaloiksi.

Koska karkit olivat niin riisimuropainotteisia, minua ei haitannut sijoittaa niitä leivosvuokiin. Suklaaseosta oli näissä niin vähänlaisesti, että jäähtymiseen meni noin kymmenen minuuttia!

Riisimurokarkit olivat ehdottomasti parhaita. Muut suklaat olivat "vain" suklaata.


Vasemmalla jättiläismariannekarkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti