maanantai 16. tammikuuta 2012

Pullavat ajatukseni

Pyylevän ajatushautomosta iltaa!

Suurten pohdintojeni kuvituksena tarjoilen raidallisten assistenttien seikkailuja.

Tiskipöydällä oli ruuhkaa. Syy jäi minulle epäselväksi.

Olen tässä miettinyt, pitäisikö minun murehtia enemmän blogin näivettymisen pelkoa vai sitä, että mussutan jatkuvasti pullaa blogin nimissä? Olen sentään lopettanut tupakoinnin (taas, tällä kertaa toivon että lopullisesti), joten pullankulutukseni on siksikin ollut nousussa. Haluan toki myös pitäytyä nimeni vaatimissa mitoissa. Murehdin keskenäni, nyt asiaan:

Pullabloggaajan elämän kipukohdat kuukauden mittaisen asiantuntijuuden perusteella

(1) Ykköspaikkaa pitää kuvitus. Yksikään kuvani ei näytä hyvältä, koska muut kuvaavat järkkärillä ja meikä-Pyylevä pokkarilla. Sitä paitsi perusruokani näyttää pääsääntöisesti epämääräiseltä oksennukselta, joten parhaimmankin makuiset sörsselit jäävät useimmiten bloggaamatta kuvitusmahdollisuuden puuttuessa. Minulla ei ole kärsivällisyyttä lavastaa jokaista annosta seitsemän eri kipon ja kulhon kanssa eikä minulla myöskään ole loputonta varastoa tuoreita yrttejä, joilla yrjön näköiset annokset saisi näyttämään kulinaristien päiväunilta. Raidalliset assistenttini vaikeuttavat elämääni nakertamalla kaikki yrtit ja salaatit riekaleiksi heti, jos valvova silmäni hetkeksi harhautuu. He myös varastavat milloin mitäkin, syövät suklaani ja pudottelevat astiani lattialle. (Toim. huom. Tunnustan, off-topic!)

(2) Tokalla sijalla on reseptien jakaminen. Pullabloggaamisen itsestäänselvä pointti on erityisen haastava, jos on aina tehnyt pullansa ja ruokansa ihan vaan kokeilemalla. On nimittäin tosi vaikea yhtäkkiä saattaa kyseinen valmistustapa kirjalliseen muotoon.

(3) Kolmossijalla on termistö. En osaa käyttää mitään termejä enkä suorastaan välitä, mitä eroa on ripottelemisella ja viskelyllä. Pulla. Ruoka. Tahna. Soosi. Kakku. Viskata. Heittää. Sekoittaa. Sotkea. Vaivata. Riittääkö?

Raidallinen assistentti tuijotti sitkeästi allasta ja viemäriä. Minäkin kurkistin, mutta en nähnyt mitään.


Koska olen kuitenkin kaikkea muuta kuin negatiivinen pullahiiri, naputan lisäksi top kolmosen kivoista jutuista liittyen blogin taustoihin, lähinnä siis syömiseen.

Pulla on jee, koska:

(1) Vegaaninen taikina. Miettikää nyt! Mitä tahansa taikinaa voi surutta maistaa, koska se maistuu saletisti hyvälle! En nyt osaa ilmaista itseäni ilman esimerkkiä: Jos vegaanisen taikinan vaihtoehtona on vaikka sellainen taikina, jossa on RAAKAA KANANMUNAA, moniko haluaa maistaa ennemmin jälkimmäistä!?

(2) Uusi ruokavalio. Olen ollut kymmenisen vuotta kasvislinjalla, mutta vasta vuoden verran vegaanisella taipaleella. Kaikki on uutta! (Liioittelua.) Löydän jatkuvasti jännittäviä mahdollisuuksia valmistaa ruokia! Sitä paitsi kauravalmisteet ovat suurta herkkua (keijun ruokakerma! kauravaniljakastike! kauramaito!) ja palvon seitania.

(3) Etnokaupat. Tulisikohan käytyä noissa edullisissa aarreaitoissa, ellei ruokavalioon kuuluisi olennaisena osana vaikkapa tahini (jota ilman ruisleipä on pelkkä sitkeä käntty)?

Rakkaudella:

Pyylevä
suuri ajattelija

PS. Raidallinen assistentti olisi ehkä halunnut kylpeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti