perjantai 6. tammikuuta 2012

Vadelmasuklaabrowniet

Pyylevä moro!

Nestepitoisen ruokavalioni takia pullanpuputuspakkomielteeni on kasvanut äärimmäisiin mittoihin. Sisareni ansiosta pääsin pois neljän seinän sisältä ihan kauppaan asti ja sain täydennettyä paitsi mansikkakeitto- ja kauramaitovarastoni, hankittua myös banaania ja vadelmaa leivontapuuhia varten. Olen edelleen räkäpalloraato, mutta leipominen sujui silti kelvollisesti.

Tutustuin synttärilahjaksi saamaani Vegaanin uuteen keittokirjaan (siitäkin kiitos sisarelleni) ja kuolasin vadelmaisia brownieita kieli pitkänä. Seuraa fiiliskuva keittokirjasta!

Ja toinen!

Kävin siis toimeen. Alkuperäinen ohje muuntui tietenkin käsittelyssäni hieman, mutta tällä kertaa melko inhimillisestä syystä: Keittiöstäni ei löytynyt juurikaan sokeria! Sen sijaan, että olisin huomannut asian ajoissa ja tehnyt vaikkapa puolikkaan annoksen taikinaa, päädyin vähän viilaamaan ohjetta.

Tässä minun versioni ja kuvassa alla alkuperäinen.

VADELMAISET BROWNIET

1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
kourallinen mantelirouhetta
1 banaani
1 dl sokeria
1 dl keijua sulatettuna
1 dl kauramaitoa
100 g Pandan tummaa suklaata rouheena
kourallinen pakastevadelmia


Vähensin siis banaanin ja keijun määrää siinä missä sokerinkin. Tilalle pistin desin verran kauramaitoa. Myös hasselpähkinän korvasin mantelirouheella, koska rouhevalikoimistani ei muuta löytynyt.

*

TEE NÄIN (kirjan ohje Pyylevän kommenteilla)

Sekoita keskenään kuivat aineet sokeria lukuun ottamatta. (Pyylevä vispilöi!)

Sekoita banaani, sokeri ja margariinisula sauvasekoittimella tasaiseksi. (Pyylevä lisäsi tässä kohtaa myös kauramaidon ja osan suklaarouheesta.)

Lisää kuivat aineet margariiniseokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi. (Pyylevä sekoitti ainekset lusikalla mittakannussa. Pyylevä ei voi suositella metodiaan kenellekään.)

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle suklaa- ja pähkinärouheet sekä vadelmat. (Pyylevä ripotteli sen minkä suklaasta oli jäljellä, korvasi hasselpähkinän mantelirouheella ja murskasi vadelmat pieniksi murusiksi. Ensi kerralla Pyylevä laittaa osan vadelmistakin taikinan joukkoon.)

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. (Pyylevä paistoi poikkeuksellisesti juurikin 20 minuuttia eikä tavoitellut rapsakkuutta sen enempää!)

Anna jäähtyä täysin ja leikkaa sitten neliöiksi. (Pyylevä ei tietenkään odottanut jäähtymistä, vaan pihisti heti palasen. Kommentti: Kitkerä kaakao maistui kovasti paljon läpi, koska sokeria oli niin vähän. Muutoin namia!)

Tässä poseeraavat kirjan browniet ja Pyylevän yksinäinen maistatusbrownie.

Ps. Näppärästi vaihtuu kertoja minä-muodosta kolmanteen eli Pyylevä-persoonaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti