torstai 5. tammikuuta 2012

Oi, maapähkinävoi!

Pyylevä täällä pärskis!

Nokkela otsikko meikällä tällä kertaa.

Olen ollut neljä päivää mitä hirvittävimmän flunssan ja kuumeen armoilla. Kävi ketuttamaan mansikkakeitto-, riisijäätelö- ja muropohjainen, teellä ja kuumalla mehulla kyllästetty ruokavalio siinä määrin, että ryhdyin pullantekopuuhiin.

Ihan kirjasin ohjeenkin ylös tunnollisesti post it -lapulle siinä väkertäessäni. Jopas jotakin!

MAAPÄHKINÄVOIMUFFET

Tämä on sen verta nopsakka muffeohje, että sinuna pistäisin uunin päälle heti ekaksi. 175 astetta piisaa.

Sekoita kulhossa keskenään (arvatkaa sekoitinko vispilällä!):

2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
0,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
runsaasti piparkakkumaustetta tai kanelia (tai muuta vastaavaa maustetta, jonka flunssainenkin rassukka maistaa; ps. runsaasti = ruokalusikallinen!)

Sekoita sitten toisessa kulhossa:

2,5 dl kauramaitoa
0,25 dl öljyä

Yhdistä ainekset, mutta älä vatkaa vaan sekoita sivistyneesti. Nostele taikina kahden lusikan tekniikalla ameriiiiiikanmuffinssivuokiin. Minun taikinastani sai täytettä kuuteen sellaiseen.

Paista sitten 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Itse paistoin 23 minuuttia, koska rapsakkuus on iloni.

Uuniajan hyödynsin kehittelemällä erittäin epäterveellisen kuorrutteen. Älkää kysykö, mikä ajoi minut moiseen. Varmaankin se, että unohdin pistää maapähkinävoita muffetaikinan joukkoon, eikä maapähkinävoimuffe ole maapähkinävoimuffe ilman maapähkinävoita. Siispä kuorrute pelastamaan. (Jos en olisi räkäpää ja flunssa-aivo, olisin laittanut taikinan nesteosioon pari ruokalusikallista maapähkinävoita ja vähentänyt kauramaidon määrää. Siten olisin voinut käyttää kuorrutteena överin kasan kauravispiä. Himputti.)

KUORRUTE, JOKA TEKEE MAAPÄHKINÄVOIMUFFESTA MAAPÄHKINÄVOIMUFFEN

1 rkl keijua (en tiedä miksi, syytän flunssaa)
2 rkl maapähkinävoita
1,5 dl tomusokeria
2 rkl kauramaitoa
(mantelirouhetta, suolapähkinöitä, jotain muuta kivaa krämmälettä kuorrutteen päälle)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Itse selvisin ruokalusikalla ja isolla teekupilla sekoittamistoimenpiteestä. Tomusokerin ja kauramaidon määrää voi säädellä haluamansa mukaisesti - itse hain vähän notkeampaa lopputulosta, jonka saa levitettyä muffejen päälle veitsen avulla voidellen.
Kuorrutteen pinnalle viskelin vielä mantelirouhetta. Tuli nättejä muffeja.

1) Uunista saapuneet muffet seuranaan kuorrute teekupissa!

2) Muffet järjestäytyneinä.

3) Lähikuvassa muffe kuorrutteineen.

Ps. Söin puolikkaan ja sitten palasin mansikkakeittolinjalle. Valitettavasti makuaistini reagoi näemmä vain teolliseen sokeriliemeen. Yritän aamulla uudestaan, kahvin kera! (Tänään en ole juonut lainkaan kahvia. Juon aina ja koko ajan kahvia. Tämä on huolestuttavaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti