keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kaurakerman ansiot

Pyylevä täällä hei!

Venytän lounastaukoani bloggaamalla, koska: Olen freelancer, joten työnjohdollisista toimenpiteistä vastaavat lähinnä laiskat kissaeläimeni. Tällä hetkellä he nukkuvat päiväunia. (Toinen myös kuorsaa.)

Valmistin soosia, josta sain yhden illallisen ja yhden lounaan itselleni. Tämä on niitä edellisessä postauksessa mainitsemiani yrjön näköisiä perusruokia, tosin hiukan panostin asetteluun ja sotkin annoksen vasta kuvan ottamisen jälkeen.



TOFUSOOSI (tarjoillaan esimerkiksi täysjyväpastan kera)

100 g tofua
2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä (toim. huom. kirjoittajan valkosipulinsietokyky ei välttämättä vastaa normaalia tasoa)
1 dl keitettyjä kikherneitä
pinaattia
2 dl kaurakermaa
mausteita maun mukaan (itse käytin runsaasti pippuria, vähän suolaa, paljon paprikajauhetta)

Mainos! Tämän soosin ansiot ovat itse asiassa Keijun ihanan paksun kaurakerman ansiota. (Raisio & Keiju, voisitteko nyt ryhtyä sponssaamaan kaurakermansaantiani, kiitos!)


Tekaisin tofulle pikamarinadin (ohjeen suuntaviivat täällä), joka koostui lähinnä soijakastikkeesta ja mausteista. Pilkoin tofut kuutioiksi ja uitin niitä marinadissa noin vartin. Sillä aikaa paitsi tiskasin, myös viipaloin sipulit ja valkosipulit ja pistin pastaveden kiehumaan. Paistoin sipulia, valkosipulia ja tofua öljyssä sen verran, että saivat rapsakkaan pinnan. Sitten viskasin mukaan kikherneitä, jotka olin liottanut, keittänyt ja sitten pakastanut valmiiksi joskus historian hämärissä. Lopuksi kippasin joukkoon kaurakerman, sekoitin ahkerasti, maustoin ja sitten huomasin, että soosissa ei ole mitään värikästä. Varastoissani ei ollut esimerkiksi tomaattia tai rucolaa, joten kaivoin pakastimesta vielä pari kikkaraa hienonnettua pinaattia ja heitin sulamaan soosin joukkoon. Siinä sivussa pasta ehti kiehua valmiiksi.

Eihän tällaisia "reseptejä" juurikaan voi jakaa, kamoon! (Hyvää soosia oli silti.)

Loppukevennykseksi kuva lasinalusesta. Käytän kotona aina lasinalusia, koska ne on kivoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti