tiistai 27. joulukuuta 2011

Olipa kerran konvehti

Huomenta,
Pyylevä täällä!

Tänään kerron tarinan kolmannessa persoonassa. (Tosin tarinassa ei juurikaan ole juonenkäänteitä, opetusta tai huikeaa lopetusta. Boldasin tosin tarinan tärkeimmän elementin.)

PYYLEVÄN KONVEHTIKERTOMUS

Joulupäivänä joulunvihaaja-Pyylevä kärsi vakavasta karkki- ja suklaa-angstista, koska hänellä oli jääkaapissaan vain vähän Pandan tummaa suklaata. Niinpä Pyylevä päätti valmistaa konvehteja. Hän lähti huoltoasemalle ostamaan kissanhiekkaa ja kookosrasvaa. (Toim. huom. Kissanhiekka oli akuutisti loppu. Sillä ei ollut mitään tekemistä konvehtien kanssa.) Huoltoaseman valikoimissa ei kuitenkaan ollut kookosrasvaa. Pyylevää harmitti. Hän kirjoitti Googleen konvehdit ja päätyi lopulta selailemaan Kamomillan konditoria -blogia. Sieltä löytyi erikseen osio MAKEISET (Pyylevä hyrisi onnesta) ja otsikon alta kookosrasvaton resepti nimeltä DAIMINTAPAISET (Pyylevä suorastaan kehräsi). Pyylevä tarttui toimeen ja pihisti ohjeen hieman soveltaen.

^ Konvehti nättinä ilman muffinssivuokaa.

NÄIN VALMISTAT DAIMINTAPAISIA KARKKEJA ILMAN LEIVINPAPERIA
(Pyylevä-rassukka oli tuhlannut kaiken leivinpaperinsa muissa projekteissa. Voi sentään.)

Mittaa kattilaan:

25 g keijua
0,25 dl siirappia

Sekoita kulhossa:

0,5 dl mantelijauhetta
0,75 dl sokeria
0,25 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata kattilassa keiju ja siirappi. Kaada joukkoon muut ainekset. Sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jos olet laiskanpulskea kuten Pyylevä, keitä seosta vain 7 minuuttia. Jos taas olet tunnollinen, keität vartin.

Alkuperäisen ohjeen mukaan 15 min kiehunut seos kaadetaan leivinpaperille, sitten tasoitetaan vähän, laitetaan toinen leivinpaperi päälle ja kaulitaan tasaiseksi. Sitten lätkä saa jäähtyä hetken, jonka jälkeen se leikataan sopiviksi paloiksi ja sitten jäähdytetään kokonaan ja sivellään lopuksi sulatetulla suklaalla.

Pyylevän keittiössä ei kuitenkaan ollut leivinpaperia, vaan muffinssivuokia. Niinpä Pyylevä kaatoi tulikuumaa, tahmeaa seosta ärsyttäviin vuokiin ja yritti epätoivon vimmalla onnistua tasoittamaan seoksen pintaa. Sitten Pyylevä viskasi rumat tekeleensä ulkoeteiseen jäähtymään ja alkoi sulattaa suklaata.

[SUKLAAN SULATUS

1 rkl kauramaitoa
5 palaa Pandan tummaa suklaata

Lämmitä maito kattilassa, heitä joukkoon suklaapalat, sulata varovasti eli koko ajan sekoittaen, heitä joukkoon halutessasi vähän vaniljasokeria.]

Sitten Pyylevä kaatoi hirveän kasan suklaata muffinssikonvehtiensa päälle, ripotteli pinnalle mantelirouhetta ja jäähdytti tekeleensä. Lopputulos: äklömakea, ylenpalttinen överiys ja aivan liian jättimäinen annoskoko. Lisäksi Pyylevää harmitti laiskuutensa seoksen keittämisessä - seos olisi varmasti saanut enemmän sitkoa, jos Pyylevä olisi jaksanut keitellä sitä vartin verran.


Jättikonvehti, muumimuki ja Pyylevän rakas mutteripannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti