maanantai 12. joulukuuta 2011

Soosissa lasagnen ainekset

***VAROITUS! Tämän(kin) reseptin mittasuhteet ovat improvisaatioon ja arvailuun perustuvia. Kirjoittaja ei ota vastuuta lukijoiden kokeiluista tai niiden epäonnistumisista.***

Alkuiltaa,
täällä Pyylevä!

Tein toissapäivänä RUOKAA merkkiä lasagne. Oikeasti tein SOOSIA tattarin oheen, mutta koska en mittaa ainesosia, soosia tuli niin suuri määrä, että tempaisin siinä sivussa kasaan lasagnen, jossa soosi palveli tomaattikastikkeena. Olen nyt syönyt aika paljon lasagnea ja soosia.


Lavastin annoskuvaan mukaan porkkana- ja kesäkurpitsaraastetta sekä kirsikkatomaatteja (joiden sisälmyksiä en muuten inhoa), jotta voisin esittää syöväni terveellisenä pidettyjä asioita. Sijoittelin näkyville myös vihreät aterimeni, jotka ovat kuulemma Nanny Stillin suunnittelemat. Sain ne isotädiltäni joitain vuosia sitten, koska hänen mielestään ne olivat rumat. Minusta ne ovat oikein nätit.

Tässä välissä aion harjoittaa häpeämätöntä tuotesijoittelua kehumalla Keijun kaurapohjaista ruokakermaa sekä S-kaupan kauramaitoa:

Keiju-kerma on niin paksua ja täyteläistä ja hyvää, että voisin syödä joka päivä jotain siitä valmistettua kermakastiketta. S-kaupan kauramaito puolestaan on mainio perusmaito, jota ei ole soijamaidon tapaan ällösti makeutettu. En ole oikein ikinä pitänyt maidosta, mutta tuota nimenomaista kauramaitoa menee parisen litraa viikossa lähinnä kahviin, muroihin ja ruokaimprovisaatioihin.

/Häpeämätön tuotesijoittelu päättyy.

Ps. Kuvassa myös keittiöni ikiaikainen sisustuselementti: Toisen raidallisen assistentin liitutaulu, joka julistaa keittiöni sardiinibaariksi. (Raidalliset assistenttini eivät noudata vegaanista ruokavaliota.)


Takaisin lasagneen. Tästä määrästä tomaattisoosia riitti yhteen leipävuoalliseen lasagnea sekä arviolta neljään tattari+soosi -annokseen - pakastin osan, siksi arvio. Heh. (Toim. huom. Leipävuoka ei ole paras lasagnevuoka, koska lasagnelevyt harvoin ovat leipävuoan kokoisia. Improvisaatiokeittiössäni moinen epäkohta ei juurikaan haittaa.)

TOMAATTISOOSI eli näin sekoitat kaiken mitä kaapeistasi löytyy

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
3 dl keitettyjä mustasilmäpapuja
2 prk tomaattimurskaa
0,5 dl soijarouhetta
runsaasti mausteita: valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria, paprikaa
öljyä paistamiseen

Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää joukkoon pilkottu paprika ja mustasilmäpavut. Sitten heitä joukkoon tomaattisose ja soijarouhe. Jos soosi on liian paksua, lisää vähän vettä. Anna hautua kymmenisen minuuttia.

Valmista sillä aikaa SE TOINEN KASTIKE.

3 rkl keijua
vehnäjauhoja
1 prk keijun kauraruokakermaa
1 dl kauramaitoa
1 dl oluthiivahiutaleita (tämän heitin hatusta, en mitannut, yllätys!)
valkopippuria, suolaa, paprikaa, valkosipulijauhetta

Viskaa keiju sulamaan paistinpannulle. Sihtaa joukkoon vehnäjauhoja (määrä: arvioi itse) ja ruskista niitä vähän. Sotke joukkoon ruokakerma (sekoita ahkerasti ja varo paakkuja) ja kauramaito. Lisää lopuksi oluthiivahiutaleet ja sekoita hyvin. Anna kastikkeen paksuuntua miedolla lämmöllä, sekoita vähän väliä. Lisää mausteet. Erityisesti valkopippuri sopii mielestäni kastikkeeseen erinomaisesti.

KOKOA LASAGNE. (Tässä vaiheessa voit kysyä itseltäsi, muistitko ostaa lasagnelevyjä.)

En tiedä oikeaoppista kokoamistapaa, mutta itse ladon lasagnelevyt ja soosit miten sattuu enkä noudata tiettyä kaavaa. Päällimmäiseksi kaadan kuitenkin aina tolkuttoman kasan vaaleaa kastiketta. Jos hifistelen (lue: jos olen muistanut käydä kaupassa), lisään joka toiseen kerrokseen lasagnelevyjen sijaan kesäkurpitsasuikaleita.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia uunin pohjalla ja vielä 5 minuuttia keskitasolla, jos haluat kärventää päällimmäisen kerroksen. (Tietenkin haluat, sillä kärventynyt ruoka = paras ruoka.)

Huumorikuvassa myös eilen mainitsemani pesto! Nätti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti